Basil Dermaux

Zij hebben dit seizoen een nieuwe mijlpaal bereikt. Hun namen kunnen toegevoegd worden aan de lijst van Liga spelers.
Zij, dat zijn de kandidaten voor de titel van revelatie van het jaar. Bij het begin van de play-offs lijkt een trio op te vallen: Basil Dermaux (Decospan Volley Menen), Lennert Van Elsen (Volley Haasrode Leuven) en Arnor Van Leemputten (Tectum Achel), in deze volgorde gekozen door de coaches van de Lotto Volley League.

Basil Dermaux, die dit seizoen als een van de mogelijke verrassingen werd beschouwd, is in zijn eerste seizoen al geëxplodeerd. Gepromoveerd naar de basisopstelling, is hij zijn nieuwe verantwoordelijkheden niet uit de weg gegaan. Frank Depestele heeft hem een belangrijke rol toebedeeld en de speler houdt van deze nieuwe uitdaging.

Nog een jonge international die zijn stempel drukt op onze ranglijst. Lennert Van Elsen kan volgend jaar een van de beste middenmannen van het land worden als hij op dit elan blijft. Dit seizoen moest hij van te ver komen, maar in 2024 hebben we er een serieuze kandidaat bij.

De nederlagen van de Limburgse ploeg doen ons minder aandacht besteden aan de prestaties van de lokale spelers, maar Arnor Van Leemputte is een van de revelaties van het Achelse seizoen, net als Ulrik Dahl bijvoorbeeld. Hij heeft nog dingen te bewijzen, maar het resultaat van vandaag is veelbelovend. Het valt nog af te wachten waar zijn plafond ligt.

Tekst: Marc Vanvinkenroije