Nieuws

>

EuroMillions Volley League wordt omgedoopt tot Lotto Volley League

EuroMillions Volley League wordt omgedoopt tot Lotto Volley League

Algemeen

vr, 14 okt 2022

De Nationale Loterij blijft zich ook in het seizoen 2022-2023 als trouwe sponsor inzetten voor het Belgische volleybal. Aan de vooravond van de nieuwe volleybalcompetitie, die aanstaande zaterdag 15 oktober van start gaat, heeft de Nationale Loterij beslist om deze aantrekkelijke competitie vanaf nu te ondersteunen met haar gekende merk Lotto. De EuroMillions Volley League gaat voortaan dus door het leven als de Lotto Volley League.

In 2021 ondersteunde de Nationale Loterij, met de steun van al haar spelers, liefst 26 sportfederaties in ons land. In 1993 was dat er nog maar eentje. Dat de Loterij al sinds 2000 het volleybal in België bijstaat en dat het daarmee één van de langst lopende samenwerkingen op sportgebied is, toont aan hoe hard de Nationale Loterij gelooft in de waarde van volleybal in onze samenleving.

De Nationale Loterij is een trouwe partner van Volley Belgium, van onze nationale volleybalploegen en is sinds 2011 ook actief verbonden aan de nationale volleybalcompetitie. Eerst was er de branding van de alom gekende wisselbordjes, in 2015 verbond de Loterij haar naam aan de Belgische Supercup en sinds het seizoen 2016-2017 is de Nationale Loterij ook de naampartner van de hoogste klasse in het volleybal. Aan het begin van het seizoen 2021-2022 verlengde de Nationale Loterij nog haar partnership voor drie jaar.

Vorig seizoen leende EuroMillions, het bekende Europese trekkingsspel, nog haar naam aan onze Volley League, maar vanaf aanstaande zaterdag, wanneer de nieuwe competitie op gang wordt gesmasht, spreken we over de Lotto Volley League. Dit nog toch minstens het einde van het seizoen 2023-2024. 

“Lotto is en blijft het favoriete trekkingsspel van de Belgen en staat symbool voor het unieke model van een loterij”, verklaart gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij, Jannie Haek de naamsverandering. “Een grote groep spelers speelt af en toe voor een bescheiden inzet, gemiddeld zo’n € 5,20. Spelers hopen op een mooie winst, en ze weten dat hun inzet de hele Belgische samenleving ondersteunt door de steun die de Nationale Loterij geeft aan ontelbare goede doelen en projecten.” 
 
“Dit sterke Belgische merk, dat de Belgen associëren met vertrouwen en standvastigheid, past perfect bij de waarden en normen van sport, en niet in het minst bij een sterke Belgische competitie met allure zoals de Volley League. Volleybal is een toegankelijke sport die mensen verbindt en mensen een vorm van verantwoord entertainment biedt. Net als Lotto”, aldus Jannie Haek.