Nieuws

>

“Strijden binnen onze mogelijkheden”

“Strijden binnen onze mogelijkheden”

Mannen Liga

ma, 28 nov 2022

De ploegen uit de Lotto Volley League zouden niets zijn zonder hun kostbare medewerkers. Dag en nacht staan zij klaar om hun favoriete ploeg uit de nood te helpen. Elke maand lichten wij er iemand uit die even uit de schaduw treedt. Deze keer is dat Joseph Dodeur van Waremme.

Op de vraag wat Waremme voor Dodeur betekent, is hij heel kort. “Het is mijn leven.” 

“Ik speel volleybal bij deze club sinds ik 14 ben en ben er op mijn zeventigste nog steeds. Je mag het dus letterlijk mijn leven noemen. Door blessures en de leeftijd speel ik zelf niet meer, maar dat maakt me niet minder betrokken bij de club. Nu ja, eigenlijk heb ik voor twee clubs gespeeld: Waremme en Oreye. Maar sinds de fusie van beide clubs 1999 mag ik dus zeggen dat ik altijd bij deze club heb gezeten,” knipoogt Dodeur.
“Er is in de loop der jaren natuurlijk heel wat veranderd. Toen ik hier speelde, was dat in eerste provinciale. Ondertussen zitten we dus op het hoogste niveau. Ik heb de club zien groter worden als team manager. De club zit echt in mijn hart. Dat wil niet zeggen dat mijn hart ook niet voor andere ploegen klopt. Ik houd er goede contacten met anderen op na, maar Waremme is toch speciaal. Ik ben hier geboren en getogen.”
 
Fier
Los van het feit dat hij de club ziet groter worden, houdt Dodeur van de mensen, die er soms alleen passeren. “Ik houd van het beleid van onze club. Wij trekken hier volop de kaart van de jeugd en het doet me deugd om deze jongeren te zien doorbreken in de nationale ploeg of in topploegen in het land. Martin Perin of Elias Thys die actief zijn in Maaseik bijvoorbeeld. Dat maakt me blij.”
“En iedereen weet dat ik beschikbaar ben om het die spelers naar hun zin te maken. Ik wil iedereen altijd op elk moment helpen. Ik ben fier op wat die jongeren voor onze club doen en wil hen daar ten volle in begeleiden.”
Dodeur alleen een medewerker noemen, is zijn blauw-witte hart oneer aandoen. “Ik ben evenzeer supporter als medewerker. Ik zal altijd fan blijven van onze ploeg, ook als ik mijn steentje niet meer kan bijdragen. De wedstrijd tegen Roeselare volgde ik bijvoorbeeld ziek uit mijn bed, maar ik supporterde natuurlijk wel.”
 
Feestje
Het duel tegen Roeselare liep minder vlot dan de andere wedstrijden van dit seizoen. “We kampten met heel wat blessures en konden zo nooit in de wedstrijd komen. Hopelijk kunnen we snel de geblesseerden recupereren, zodat we ons weer kunnen tonen.”
“Het loopt dit seizoen goed en dat is onder meer de verdienste van Frédéric Servotte die vuur in de ploeg bracht. De voorbije jaren waren de resultaten minder en haalden we na een heel seizoen slechts 4 en 6 punten, maar nu doen we al beter. Dat is leuk om te zien, maar we moeten nu bevestigen.”
Een hart voor de club heeft hij zeker, maar aan grote dromen waagt Dodeur zich niet. “Dromen? Ik wil de spelers zien vechten in elke match en met passie zien spelen. Daar hoop ik elke week op en zo wil ik mijn club zien. Ik mik niet noodzakelijk op Europese bekers. Vele clubs hebben zich daar al financieel aan mispakt, kijk maar naar Halen en Antwerpen. Laat ons gewoon maar strijden en zo ver mogelijk proberen te raken binnen onze mogelijkheden.”
“Maar nu we in de halve finale van de Beker van België staan, zou het natuurlijk mooi zijn om naar het Sportpaleis te kunnen gaan. Dat zou een feestje worden!”