Nieuws

>

Waremme zette dit seizoen een enorme stap

Waremme zette dit seizoen een enorme stap

Algemeen

wo, 31 jan 2024

De voorbije seizoenen eindigde Waremme altijd als hekkensluiter, maar dit jaar doen de Luikenaren het opvallend beter. De ploeg van coach Frédéric Servotte kampeert zelfs in de bovenste helft van de rangschikking.

“De voorbije jaren hebben we een solide basis gelegd voor het succes van vandaag,” verduidelijkt coach Frédéric Servotte. Al enkele jaren maakt hij deel uit van de staf, maar meer dan twee jaar staat hij zelf aan het roer.

 

“Er is heel wat werk gestoken in de uitbouw van de ploeg, spelers en staf. Dat loont nu. Dit is geen toevalstreffer, maar een logische stap. We eindigden de vorige seizoenen inderdaad onderaan, maar er was wel vooruitgang zichtbaar. Het einde van elk seizoen is ook weer het begin van iets nieuws en in die optiek zijn we er dit jaar weer vol voor gegaan.”

 

“Ook het kampioenschap is zeer interessant. Alles staat kortbij elkaar en daardoor is er in elke wedstrijd heel veel mogelijk. Dat maakt de reeks ook bijzonder aantrekkelijk voor supporters.”

 

We zouden bijna vergeten dat Waremme na acht wedstrijden afscheid moest nemen van Seppe Baetens die een lucratieve transfer naar Dubai versierde. Waremme legde hem niets in de weg, maar zeg wel een brok ervaring vertrekken. Maar de resultaten bleven goed. “Onze ambitie blijft strijden voor de Champions Play Off. We werken met een kern die een ideale mix heeft tussen opkomende jongeren en ervaren spelers. Dat helpt ons om op de juiste momenten stappen in de juiste richting te zetten.”

 

“Het is ons doel om ook in de komende seizoenen nog vaker onze plaats af te dwingen bij de zes beste ploegen van het land. Het is natuurlijk ingewikkelder dan dat. Je kan op voorhand niet alles inschatten, maar we willen als club ambitieus zijn en het lijkt een logisch vervolg in de ontwikkeling van de club.”

 

Voorbeeld

Met twee Waalse ploegen blijft de spoeling dun en rest de vraag wat het grote verschil is tussen volleybal in beide landsdelen. “Het grootste verschil is het aantal spelers dat actief is in Wallonië. De clubs en federatie zijn volop bezig om meer jongeren te rekruteren en dat loont. Er staan heel wat talenten op.”

 

“Alles lijkt me wel aanwezig om een stabiele club op het hoogste niveau uit te bouwen: infrastructuur, ondersteuning… We moeten de ingeslagen weg verderzetten. Dankzij goede resultaten en talentvolle spelers die doorstoten, zullen we opnieuw jongeren aantrekken en zo kom je in een positieve spiraal terecht. Een voorbeeld daarvan is Martin Perin die via ons naar Maaseik trok. Maar er zullen nog heel wat Waalse voorbeelden zijn voetsporen volgen. Dat zorgt voor een mooie dynamiek die hopelijk duurzaam is en zet onze club op de kaart.”

 

Tekst: Vincent Libin