Nieuws

>

Een hartverscheurend afscheid: het verhaal van Martin Perin.

Een hartverscheurend afscheid: het verhaal van Martin Perin.

Algemeen

di, 13 feb 2024

Op 1 oktober 2022 schrok de volleybalwereld op. Martin Perin, de gepassioneerde libero van VC Greenyard Maaseik, werd getroffen door een hartstilstand.

Op 1 oktober 2022 schrok de volleybalwereld op. Martin Perin, de gepassioneerde libero van VC Greenyard Maaseik, werd getroffen door een hartstilstand. Gelukkig kreeg hij op het veld van Lindemans Aalst direct hulp en werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar finaal een defibrillator werd geplaatst. Maar op zondag 4 februari 2024 werd Perin opnieuw geconfronteerd met een hartstilstand. Gelukkig deed de defibrillator zijn werk waardoor hij stabiel en bij bewustzijn naar het ziekenhuis werd gebracht.

 

Na grondig onderzoek en veel overleg is het nu duidelijk: Martin moet stoppen met volleyballen op professioneel niveau. Een harde klap voor een speler die na vijf seizoenen bij Waremme aan zijn derde seizoen bezig was bij VC Greenyard Maaseik en sinds 2017 de Red Dragons vertegenwoordigde op 17 tornooien. Met bijna 140 professionele wedstrijden op zijn naam was Martin een vaste waarde op het veld.

 

Na zijn eerste hartstilstand sloegen de Lotto Volley League, de Belgische Cardiologische Liga en de Nationale Loterij de handen ineen. Bij het begin van dit seizoen deelde Martin in een aangrijpende video zijn ervaring, terwijl Cardioloog De Potter van het OLV Ziekenhuis in Aalst uitleg gaf over de oorzaken en preventie van hartstilstanden. Bekijk het filmpje hier.

Hetgeen Martin nu meemaakt, wensen we niemand toe. Het sterkt ons in het feit dat we Martin zijn verhaal verder moeten verspreiden, zodat we kunnen blijven voorkomen en genezen.

 

Hoewel dit een spijtig afscheid is, willen we Martin en zijn familie het allerbeste toewensen. We zijn nieuwsgierig naar wat de toekomst voor hem in petto heeft. Laten we hopen dat hij nieuwe wegen vindt om zijn passie en energie voor het volleybal te benutten.