Nieuws

>

Gil Hofmans scoort het best

Gil Hofmans scoort het best

Mannen Liga

wo, 21 dec 2022

De heenronde van de Lotto Volley League zit erop en de eerste balans kan worden opgemaakt. Enkele statistieken zijn geen verrassing, andere dan weer wel.

Roeselare prijkt ongeslagen bovenaan de rangschikking en liet de goede vorm dus al tegen elke ploeg zien. Alleen bij Guibertin liet het een punt. De Waalse nieuwkomer verbaast ook in een ander lijstje, want Gil Hofmans is na acht wedstrijden de topscorer in de hoogste klasse. Hij gaat zo toppers als Protopsaltis en Tuerlinckx vooraf. “Ook voor mij is het verrassend,” houdt Hofmans de voeten op de grond.

“De ploeg draait goed en door het goede teamspel kan ik wedstrijd na wedstrijd een goed niveau halen en vlot scoren. Dat ik nu de beste scoorder ben, is leuk. Maar de weg is nog lang. Ik hoop alleszins dat mijn punten kunnen bijdragen om Guibertin in de playoffs te loodsen. Dat wordt niet evident, maar is wel een doel.”
 
Leuvense spelverdelers
Gil Hofmans is niet aan zijn proefstuk toe in Liga A, maar maakte wel enkele omzwervingen alvorens terug op het hoogste niveau in eigen land te spelen. Nadat hij in 2019 vertrok bij Haasrode Leuven, kwam Hofmans terecht in het Zwitserse Geneve. “Zwitserland is niet het volleyballand bij uitstek, maar ik kwam er wel terecht in een zeer goede ploeg met een zeer goede coach. Er was een professionele omkadering en een hoge trainingsintensiteit. Ik kon me er alleen focussen op volleybal en dat was een andere insteek dan voordien. Ik heb er zeker heel wat ervaring opgedaan.”
Daarna kwam er een terugkeer naar Guibertin, maar wel in Liga B. “Iwan Verelst was er spelverdeler en ik had een goede klik met hem van bij Leuven. Hetzelfde geldt ook met Florian Malisse nu, die ook in Leuven speelde toen ik er actief was. Omdat we elkaar goed aanvoelen, helpt het om goed te presteren.”
En als promovendus doet Guibertin het helemaal niet slecht. Het staat slechts op één punt van nummer vijf Aalst. “Dat we in onze eerste wedstrijd direct konden stunten tegen Roeselare was behoorlijk onverwacht, maar wel verdiend. We speelden een goede wedstrijd en toonden ons. Als we dat niveau zouden aanhouden, hadden we zeker al meer punten op de teller gehad dan nu. Want we hebben ook al kansen laten liggen tegen ploegen toen er meer in zat.”
 
Kinesisten
Guibertin heeft een leuke ploeg, maar de spelers hebben ook nog wat anders dan volleybal om over te praten. Liefst vier spelers (ook Jens Christiaens, Gertjan Vandevelde en Robin Forêt) hebben naast het volleybal ook een carrière als kinesist. “Niet dat dit het belangrijkste gespreksonderwerp is, maar in de kleedkamer wordt wel eens over de dagtaak gesproken. Het is ook niet zo dat we door die kennis plots blessurevrij zouden zijn, maar het helpt natuurlijk wel om bij een probleem op training in te schatten hoe ernstig het is. Uiteindelijk is er nog altijd een kinesist van de club, zodat wij elkaar niet moeten behandelen. Eens we in de zaal zijn, ligt de focus volledig op volleybal.”
En dat lukt aardig. Misschien kijken andere ploegen wel met de nodige interesse naar de Waalse aanvaller. “Een leven als profvolleyballer is onzeker. Daarom ben ik ook blij dat ik zekerheid inbouw als kinesist. Het is ook een job die ik heel graag doe en wil blijven doen. Al weet je nooit wat de toekomst brengt. Misschien komt er ooit wel eens aanbieding, maar het kan net zo goed plots minder gaan. Daarom ben ik daar liever niet mee bezig en wil ik er dit seizoen vooral het maximum uithalen bij Guibertin,” aldus Hofmans.