Nieuws

>

Belgische & Nederlandse volleybalclubs slaan handen ineen 

Belgische & Nederlandse volleybalclubs slaan handen ineen 

Mannen Liga

do, 18 apr 2024

De Belgische Volleybal Liga en de Coöperatie Eredivisie Volleybal Nederland (CEVN), in overleg en akkoord met de beide nationale federaties Nevobo en Volley Belgium, hebben een nieuw initiatief aangekondigd: de BeNe Conference en BeNe Cup.


BELGISCHE & NEDERLANDSE VOLLEYBALCLUBS SLAAN HANDEN INEEN 


Grenzen vervagen met het debuut van de BeNe Conference en de BeNe Cup in seizoen ’24-‘25 

 

18 april 2024 


De Belgische Volleybal Liga en de Coöperatie Eredivisie Volleybal Nederland (CEVN), in overleg en akkoord met de beide nationale federaties Nevobo en Volley Belgium, hebben een nieuw initiatief aangekondigd: de BeNe Conference en BeNe Cup. 
Deze competitie en het spectaculair Cup evenement markeren een nieuw tijdperk in het volleybal van de Lage Landen. 


Intensief voortraject 
Na uitgebreid onderzoek, geleid door Hypercube Business Innovation in de periode van november 2022 tot maart 2024, is besloten om volgend seizoen van start te gaan met de BeNeCup. Dit spectaculaire evenement wordt gehouden na de kerst en wordt gevolgd door de BeNe Conference in het voorjaar. Het seizoen wordt, middels play-offs, afgesloten met de strijd om het landskampioenschap binnen elk land. 


BeNe Volley Cup 
Het Belgium Netherlands Cup-evenement vindt plaats op 29 december 2024 in de Maaspoort (Den Bosch) en zal 2500 fans verwelkomen. Het belooft een waar spektakel te worden, met de kampioenen van beide landen die het tegen elkaar opnemen bij zowel de mannen als de vrouwen. 


BeNe Volley Conference mannen 
Vanaf midden februari 2025 zal de BeNe Conference van start gaan, waarbij de eindstand van deze competitie de plaatsing voor de BeNe Volley Cup ’25 later dat jaar zal bepalen. De competitieformule omvat twee nationale competities aan het begin van het seizoen (sept-feb), waarbij de top 4 uit ieder land samenkomen in de BeNe Conference (feb-april). 


Deze 8 clubs zullen crossborder zowel thuis als uit tegen elkaar spelen, met als hoogtepunt de bekroning van de BeNe Conference kampioen. De overige teams, buiten de top 4, zullen strijden in de nationale tweede fase (challenge poule). Vervolgens worden in beide landen de bekende play-offs gespeeld. 


Nieuwe kansen 
De nieuwe competitie en cup worden gezien als kansen om de sport een krachtige impuls te geven, terwijl het intensief samenwerken tussen de competities een uitgebreide grens-overstijgende markt creëert, met mogelijke economische en innovatieve voordelen tot gevolg. Denk aan nieuwe event-formats zoals de BeNe Volley Cup, het bereiken van meer (nieuwe) fans en het beter bedienen van partners en sponsors. 


Luc Haegemans, voorzitter Lotto Volley Liga: "De lancering van de BeNe Conference is een mijlpaal voor het Belgische en Nederlandse volleybal. Het brengt niet alleen nieuwe kansen, maar versterkt ook de banden tussen onze twee landen." 


Wijnand Geerdink, Voorzitter CEVN: "Deze ontwikkelingen zijn spannende stappen voorwaarts voor het volleybal. Het is een uitgelezen kans om onze competities te versterken en de sport naar een hoger niveau te tillen." 

 

Noot voor de redactie: voor verder vragen en/of verzoeken kan contact opgenomen worden met Marie De Clerck (BEL) via +32 475 49 65 53 of Sem van der Knaap (NL) via +31 6 22392168.