Nieuws

>

Play-off fase seizoen 23 -24 gaat van start

Play-off fase seizoen 23 -24 gaat van start

Mannen Liga

vr, 1 mrt 2024

Zaterdag 2 maart beginnen we er aan. De Champion Play-off waarin de zes beste teams het tegen elkaar opnemen en de Challenge Play-off met de drie laatste teams. Ook voor die laatste blijft elke wedstrijd belangrijk, want er valt nog een Europees ticket te winnen.

Vanaf zaterdag is het zover: in de Champion Play Off nemen de zes beste teams het tegen elkaar op in een heen- en terugwedstrijd, terwijl de laatste drie teams het in de Challenge Play Off uitvechten. We werken opnieuw met een aangepaste puntentelling, waarbij de rangschikking in de reguliere competitie bepaalt hoeveel punten je meeneemt naar de volgende ronde. Zo begint de leider, Knack Roeselare, aan de Champion Play Off met vijf punten, Greenyard Maaseik met vier, Lindemans Aalst met drie, enzoverder. De zesde in de rangschikking, Waremme Volley, begint zo aan de Play Offs met nul punten.

Parallel nemen de laatste drie teams het tegen elkaar op in de Challenge Play Off. De zevende in de rangschikking, Volley Guibertin, begint met twee punten. De achtste, Tectum Achel, begint met één punt en de laatste zonder punten. Ook deze ploegen spelen twee keer (heen en terug) tegen elkaar, zodat er na vier wedstrijden per ploeg (verdeeld over zes speeldagen) ook daar een nieuwe stand wordt opgemaakt.

Daarna kunnen de prijzen worden uitgedeeld. De hoofdprijs gaat natuurlijk naar de kampioen. Om die aan te duiden speelt de top twee van de Champion Play Off, de Champion Final, net als de voorgaande jaren, in een best-of-five. De ploeg die het eerst drie wedstrijden weet te winnen is kampioen. Ook de nummers drie en vier verzekeren zich rechtstreeks van een Europees ticket.

Aangezien Knack Roeselare bekerlaureaat werd en mogelijks in de top vier eindigt, volgt er nog een strijd om Europa in te mogen. De nummer vijf van de Champion Play Off speelt tegen de nummer twee uit de Challenge Play Off en de nummer zes van de Champion Play Off speelt tegen de winnaar van de Challenge Play Off. De winnaars van beide duels nemen het tegen elkaar op in een finale waarbij de winnaar volgend seizoen ook Europees speelt. Deze confrontaties worden steeds in één wedstrijd afgewerkt, waarbij het thuisvoordeel voor de hoogst gerangschikte ploeg (Champion Play Off of Challenge Play Off) is.

De rangschikking aan de start van de Play Offs
 
Champions Play Off                                                            Challenge Play Off
1.     Knack ROESELARE, 5pt                                              7.   Volley Guibertin, 2pt
2.     VC Greenyard MAASEIK, 4pt                                       8.   Tectum ACHEL, 1pt
3.     Lindemans Aalst, 3pt                                                          9.   Caruur Gent, 0pt
4.     Decospan Volley Team MENEN, 2pt
5.     Volley Haasrode Leuven, 1pt
6.     Waremme Volley, 0pt

Europese tickets
Champions League
– Winnaar van de Champion Final
– Verliezer van de Champion Final

CEV Cup
– Nummer 3 van de Champion Play Off
– Bekerwinnaar OF nummer 4 van de Champion Play Off (als bekerwinnaar in de top 3 eindigde van de Champion Play Off) 

Challenge Cup
Nummer 4 van de Champion Play Off (als de bekerwinnaar niet in de top 4 eindigde) OF de winnaar van het duel met kruisfinales tussen nummer vijf en zes van Champion Play Off en de nummers één en twee van de Challenge Play Off