Nieuws

>

Spanning stijgt in Lotto Volley League Women: Eindspurt naar Play-Offs is ingezet.

Spanning stijgt in Lotto Volley League Women: Eindspurt naar Play-Offs is ingezet.

Algemeen

do, 22 feb 2024

Met het einde van het reguliere seizoen in zicht, bereikt de strijd om een plekje in de Play-Offs van de Lotto Volley League Women een hoogtepunt.

Met het einde van het reguliere seizoen in zicht, bereikt de strijd om een plekje in de Play-Offs van de Lotto Volley League Women een hoogtepunt. Dit jaar belooft de race spannender te zijn dan ooit tevoren, met enkele teams die zich al bijna verzekerd hebben van een plekje bij de top 4.

 

De koplopers in de Lotto Volley League Women zijn op dit moment bekerwinnaar Asterix Avo Beveren en ES Charleroi Volley, die vrijwel zeker zijn van een plaats bij de beste vier teams. Maar de spanning zit hem vooral in de strijd om de derde en vierde plek, waarbij theoretisch gezien elke ploeg nog kans maakt op een felbegeerd ticket voor de Play-Offs. Tchalou, VDK Gent, Bevo Roeselare en VC Oudegem zijn op dit moment de voornaamste kanshebbers voor deze posities.

 

Qualifier 1 (Play-Off 1) & Qualifier 2 (Play-Off 2) - 12-14/03/2024 tem 13-14/04/2024

 

De ploegen die erin slagen om de top 4 te bereiken, zullen deelnemen aan de Qualifier 1. Deze fase wordt gespeeld in een double robin round, waarbij een bonus puntensysteem wordt gehanteerd, gebaseerd op de rangschikking van de reguliere competitie. Dit systeem beloont teams met extra punten (+6 / +4 / +2 / +0), afhankelijk van hun prestaties in het reguliere seizoen. Na het beëindigen van Qualifier 1 zullen de eerste twee teams strijden om het kampioenschap in een best-of-three-formula.

 

Voor de overige teams die buiten de top 4 vallen (#5, #6, #7, #8), wacht de uitdaging van Qualifier 2. Door het algemeen forfait van Damesvolley Haasrode Leuven voor seizoen 2024-2025 is er beslist om Q2 met vier teams te spelen in plaats van met vijf teams, zoals initieel aangekondigd. Ook hier wordt net als in Q1 met een double robin round gespeeld, met een zelfde bonus puntensysteem. Het team dat als eerste eindigt in Qualifier 2 maakt zelfs kans op een felbegeerd Europees ticket.

 

 Champion play-off & Europe play-off - 20-21/04/2024 tem 01/05/2024

 

De ploeg die de best of three strijd wint kroont tich tot kampioen en heeft recht op het bijhorende champions league ticket. Asterix Avo Beveren is het enige team die al zeker is van een Europese deelname door het winnen van de Lotto Cup. Indien zij er in slagen om ook de Lotto Volley League Women te winnen dan heeft de runner-up van de Champion play-off recht op het CEV ticket. De ploeg die derde eindigt krijgt een ticket voor de challenge cup.

 

De ploeg die vierde eindigt in Q1 neemt het op tegen de eerste van Q2 voor het laatste Europees ticket (Challenge Cup). Echter zijn hier verschillende scenario's mogelijk:

 

Bekerwinnaar wordt kampioen:

Kampioen --> Champions League

Runner-up --> CEV Cup

#3 Q1 --> CEV Challenge Cup

#4 Q1 vs #1 Q2 --> best of three formule voor CEV Challenge Cup

 

Bekerwinnaar eindigt derde in Q1:

Kampioen --> Champions League

Runner-up --> CEV Challenge Cup

#3 Q1 (bekerwinnaar) --> CEV Cup

#4 Q1 vs #1 Q2 --> best of three formule voor CEV Challenge Cup

 

Bekerwinnaar eindigt vierde in Q1:

Kampioen --> Champions League

Runner-up --> CEV Challenge Cup

#3 Q1 vs #1 Q2 --> best of three formule voor CEV Challenge Cup

#4 Q1 (bekerwinnaar): CEV Cup

 

 

Met de eindstreep in zicht en de Play-Offs binnen handbereik, staat er veel op het spel voor de teams in de Lotto Volley League Women. Elk punt, elke set en elke wedstrijd zal cruciaal zijn in deze bloedstollende eindspurt naar succes. Fans kunnen zich voorbereiden op een adembenemende ontknoping terwijl de teams alles op alles zetten om het hoogst mogelijke plaatsje te bereiken. Ook dit weekend staan weer enkele belangrijke wedstrijden op het programma:

 

Zaterdag 24/02/2024

20u30 - Asterix Avo Beveren vs. ES Charleroi Volley

20u30 - Dames Volley Haasrode Leuven vs. Seventes Volley Noorderkempen

 

Zondag 25/02/2024

15u00 - VDK Bank Gent vs. VC Oudegem

18u00 - Interfreight Brabo Antwerp vs Bevo Rekkenshop Roeselare