Nieuws

>

Woelige tijden in volleyballand

Woelige tijden in volleyballand

Algemeen

do, 28 sep 2023

Als vertegenwoordigers van de hoogst spelende ploegen in Vlaanderen, steunen wij de oproep van een groot aantal volleybalclubs volmondig, en zijn wij als Liga’s bereid om bij te dragen tot het herstel van het vertrouwen.

Na afloop van een mooi Europees Kampioenschap voor de Dames in Gent met als hoogtepunt een spannende finalewedstrijd tussen Turkije en Servië in Brussel, werden alle volleyballiefhebbers de voorbije weken opgeschrikt door een minder fraai spektakel op bestuurlijk vlak. Samen met tientallen clubs uit Vlaanderen maken zowel de Liga Heren als de Liga Dames zich zorgen over het conflict dat ontstaan is tussen Volley Vlaanderen en Volley Belgium, zoals gebleken is in een op zijn minst verrassende uithaal van Volley Belgium in een artikel in Het Laatste Nieuws van 21 september '23.
 
Een groot aantal Vlaamse clubbestuurders richt daarom een oproep tot alle betrokken partijen om de schermutselingen te staken, de “marktplaats” te verlaten en gezamenlijk en met een positieve ingesteldheid aan tafel te gaan zitten om de moeilijke situatie van Volley Vlaanderen, en indirect ook van Volley Belgium, daadwerkelijk aan te pakken. Dit op basis van de conclusies van de onafhankelijk audit uitgevoerd door het kantoor Moore.
 
Als vertegenwoordigers van de hoogst spelende ploegen in Vlaanderen, steunen wij deze oproep volmondig, en zijn wij als Liga’s bereid om bij te dragen tot het herstel van het vertrouwen. Net zoals de clubs, worden ook wij niet gehoord in deze problematiek, daar waar onze clubbestuurders achter dezelfde doelstelling staan, namelijk het volleybal - zowel als breedtesport én als topsport - verder ontwikkelen in onze regio. Onze clubbestuurders hebben voldoende expertise in handen om dat te realiseren. Laat ons samen aan hetzelfde zeel trekken !

Hierbij de brief waarvan sprake.